Röding med messmörssås

4port.
1,5 kg Mandelpotatis.
4 st hela rensade Rödingar.
1 knippe Dill.
2 msk Smör.
2 tsk Vetemjöl.
Salt o Peppar.

Messmörssåsen:
2 dl Grädde-
2 msk Messmör.
Finhacka gräslök o dill.
Gör Så Här:

Koka upp vatten, salta, lägg i mandelpotatisen o sänk värmen
låt sjuda i ca 12 - 16 minuter eller till den är mjuk. ( Obs! Skala den inte då håller den bättre)

Skölj ur den rensade rödingen och salta invändigt, fyll fisken med dill och vänd den i
vetemjöl. Bryn smöret i en stekpanna och lägg i fisken o stek ca 2 minuter på varje sida.
Sätt ugnen på 150 grader och lägg fisken i en ugnssäker form, ställ in formen i ugnen.

Låt fisken vara i ugnen i ca 10 minuter eller tills köttet släpper från benen.
Sås:
Skölj inte ur stekpannan efter stekningen, blanda i grädden och messmöret i pannan.
Rör ihop det, smaka av med salt o peppar, mot slutet rör ner dill och ev gräslök.

Servera med den kokta mandelpotatisen och lite grönsaker.