Inkokt Sutare.

4 Port.

1,2 kg Sutare
1 flaska Vitt vin
1 Purjolök
2 Morötter
2 Gula Lökar
3 st Lagerblad.
5-6 vitpeppar korn.
Vatten
Salt o Peppar.

Kallsås:
4 dl Cremé Fraiche
6 msk Bostongurka
Salt o peppar.
Blanda gurkan med CreméFraichen, smaka av med salt och peppar.
 

Gör så här:
Rensa sutaren, behåll skinnet och huvudet, ta bort gälarna. Skölj ur fisken.

Ta e kastrull stor nog för att rymma fisken, täck med vatten. Skala moroten och
skär i skivor, strimla purjolöken, skala löken och skär i strimlor. Lägg alltsammans
i kastrullen tillsmmans med pepparkornen och lagerbladen. Täck med vatten och låt
koka i 30 minuter eller tills köttet är ogenomskinligt.
Låt fisken kallna i spadet och servera den sedan med en kall sås och kokt potatis.