Gravad Harr.

4 port.

1,5 kg Harr ( utan huvud).
1,5 dl Salt.
2 dl Strösocker.
2 Knippen dill.
4 msk Vitpepparkorn.

Gör så här:
Filéa harren men låt skinn och fjäll vara kvar.
Krossa vitpepparkornen i en mortel. Hacka dillen, gärna stjälkarna med.
Blanda salt, socker och vitpepparkornen.
Strö lite av blandningen i en påse, lägg den första filén med skinnsidan ner.

Strö på ganska rikligt med saltblandningen på köttsidan av harren, lägg på dill
lägg därefter nästa filé ovanpå med köttsidan ner. Häll på resten av salt blandningen
och dillen.
Förslut påsen noga och lägg svalt. ( OBS!!!!) Ingen tyngd på påsen!!!!
Efter 2 dygn i kylen / svala stället är harren redo att avnjutas helst med en

bit knäckebröd och en kall pilsner.