Gösfilé med vitvinssås
4 port:
1 kg Gösfilé.
25 gr Smör.
400 gr Sockerärtor.
400gr Kantareller.
Salt o Peppar efter smak.

Fiskfond:
1 kg  fiskens ( huvud, skinn och ben).
1 Lök.
1 Morot.
1 Själk blekselleri.
En halv purjolök.

Vitvinssås:
8 dl fiskfond.
1,5 dl vispgrädde.
1,5 dl vitt vin.
50 gr smör.
1 skivad gul lök.
3 skivade champinjoner.
1 kvist timjan
Några persilje stjälkar.
2 msk Beurre Manié ( lika delar rumsvarmt smör och vetemjäl, rörs ihop till
en "pasta".
Salt och peppar efter smak, några stänk citron.
Gösen:
Smält smör i stekpanna, panera gösen i vetemjöl
lägg i gösen och stek 4 till  minuter på varje sida.
Fräs kantarellerna i smör och ånga upp sockerärtorna snabbt.

Fiskfond:
Skär grönsakerna i 1 x 1 cm bitar, lägg fiskben, huvud och skinn
tillsammans med grönsakerna i en kastrull, täck med vatten, koka upp.
Skumma av och lägg i kryddorna, låt koka max 10 minuter, sila av
och koka ner till ca 5 dl.
Vitvinssås:
Fräs dom hackade grönsakerna i en kastrull och häll på fiskfonden och vinet.
Koka ihop till ca 3 dl, Tillsätt grädden, koka ihop ytterligare, smaksätt med salt och peppar.
Tillsätt smör och mjöl blandningen, koka under omrörning
till en slät och fin konsistens.
Sila av såsen och vispa ner lite rumsvarmt smör och lite
vispad grädde, innan servering.
Servera med pressad potatis och en grönsallad.