Gädda med pepparrot och skirat smör.
 4 port:

1 kg Gädda utan huvud, rensad och klar.
1 msk Salt.
2 liter Vatten.
2 msk Salt till kokvattnet.
1 Gul lök.
5 Vitpeppar korn.
200 gram Pepparrot.
100 gram Smör.
200 gram Gröna ärtor

Fjälla och skölj ur gäddan om det inte redan är gjort.
Gnid insidan med salt och låt ligga i 10 minuter.
Skala och strimla löken, koka upp vattnet i en kastrull
stor nog att rymma gäddan. Tillsätt löken , saltet och vitpepparen.
Lägg i gäddan och sjud i 25 minuter. Förbered tillbehören.

Smält smör, finriv pepparroten, koka ärtorna.
Ta upp gäddan, plocka ur fiskköttet från ben och skinn, servera med
kokt potatis, ärtor, skirat smör samt pepparroten.

Ett klassiskt recept på gädda :)