Ugnstekt Braxen m dillssås

4 port.

1 -1,5 kg Braxen.
1 msk Salt.
2 msk Smör.

Till panering:

1 Äggula.
1,5 dl Ströbröd.
2 msk finhackad Gräslök.
2 msk finhackad Persilja.

Till stekning:

2 msk Smör.
1 dl Vatten.
1 dl torrt Vin.

Dillsås:
1 sats ljus grundssås.
1 Äggula.
1-2 msk Citronsaft.
2 msk finklippt Dill.

Ljus Grundssås:
1 msk Smör.
2 mskVetemjöl.
4 dl ljus buljong.
Salt o Peppar.
4 dl ljus Buljong.
Salt och Peppar.

Gör så här:
Rensa, fjälla och skölj fisken, låt huvudet sitta kvar, men ta bort gälarna. Gnid in fisken
med salt. Lägg fisken i en ugnssäker form, pensla med äggula. Blanda ströbröd och örterna, strö
över fisken, klicka på smör och stek i ugn 200 grader i ca 40 minuter, späd med vatten o vin då
fisken fått fin färg.
Ser vera med kokt potatis och dillsåsen.

Grundsås:

Fräs smör och mjöl, späd med buljong och låt koka 3-4 minuter, lägg i dillen och
smaka av med salt och peppar.