Stekt strömming med potatispuré.

4 port.
600 gram Strömmingfilé.
0,5 knippe Dill.
0,5 knippe Persilja.
1 dl Rågmjöl.
1 dl Ströbröd.
1 dl Pankoströbröd.
Smör och Olja( till stekningen).

Potatispuré.
1 kg Skalad potatis.
100 gram Smör.
1,5 dl Mjölk.
1,5 dl Grädde.
Salt och nymalen svart peppar.
3 dl Rårörda lingon.
3-4 msk Socker.

Gör så här:
Blanda lingonen med sockret, rör om då och då så att sockret smälter.
gör gärna dagen innan ,täck med plastfilm och ställ i kylen.

Dela potatisen i halva bitar, koka den i en kastrull, värm mjölk, grädde och smör
i en annan kastrull tills smöret smält. Häll av potatisen och pressa den, häll ned
mjölkblandningen i potatisen, vispa ihop och smaka av med salt o peppar.

Blanda ihop mjöl, ströbröd och panko, lägg på en plåt och lägg på hälften
av strömmingen med skinnsidan neråt,  salt o peppra, lägg på de finhackade
örterna.  Lägg på resten av fileérna med köttsidan mot köttsidan, tryck till
lite.
Vänd dem i mjöl blandingen och stek sedan i rikligt med smör och lite olja.

ca 2-3 minuter på varje sida tills de blivit lite krispiga och fått en vacker färg.

Servera så snart som möjligt med potatispurén och lingonen.

Smaklig spis.