Smörstekt harr

 

2 Port.
2 Harrar ca 650 gram styck.
Smör.
Salt och vitpeppar.
1 1/2 dl vitt vin.

2 msk gräslök.
3 dl vispgrädde.

2 msk Getmese.
Harico vertes, blomkål.
Gör så här:
Koka upp vaten med salt och lägg i bönorna samt blomkålen.
Rensa och skölj ur harrarna,  ta bort huvudet.
Salta och peppra varsamt ini fisken.
Smält smöret i en stekpanna, lägg i fiskarna, stek sakta i
ett par minuter å varje sida.
Häll i vinet, grädden och getmesen, rör försiktigt i såsen.
Låt fiskarna få puttra med några minuter, ta sedan upp dem.

Lägg i den hackade gräslöken, rör om och låt såsen koka ihop.

När såsen tjocknat, lägg tillbaka fisken och låt den bli varm.
Häll av vattnet från bönorna och blomkålen, lägg upp snyggt.
Servera Harren med såsen och bönorna samt blomkål och
kokt potatis.
Smaklig Spis!