Friterad Nors med purjolöks sotad potatis.

4 port.

700 gram Nors
1 1/2 dl Vetemjöl.
2 tsk Salt.

1 knippe Persilja.
Sätt fritösen/oljan på 180 grader. Blanda mjöl och salt, Vänd fiskarna hela i blandningen,
 fritera dem i ca 4 minuter eller tills de är gyllenbruna, fritera persiljan i 30 sekunder, utan
stjälkarna.

Mojo Roja ( tillbehör)
1 röd rostad Paprika.
2 st Vitlöksklyftor.
2 msk Vitvinsvinäger.
1 skiva vitt Bröd i tärningar.
1 Äggula.
2 tsk Spiskummin.

2 tsk Paprikapulver.

1 krm Cayennepeppar.

1 1/2 dl Olivolja.
2 krm Salt.
Gör Så Här:

Blanda alla ingredienser i en mixer utom oljan, tillsätt oljan
droppvis. Ställ kallt i kylen.

Potatisen:

1/2 Purjolök.
1 kg färsk Potatis.
1 liter Vatten.
1 dl grov Salt.
Strimla Purjolöken och lägg i en långpanna, sätt in i ugnen på  250 grader tills
de blir helt torra och svarta. Ta ut dem och mixa dem till ett svart pulver.
Under tiden koka potatisen i vattnet och saltet.

Häll av vattnet och rulla den kokta potatisen i lökpulvret.
Smaklig Spis!